Matemàtiques
9 anècdotes matemàtiques que et sorprendran
oct 2019
Les matemàtiques són, probablement, la ciència més antiga. Gauss les va definir com «la reina de les ciències» o del coneixement i, al llarg de tants anys de curiositats històriques gracioses, han sumat una llista d’anècdotes que et sorprendran.
Hem seleccionat 9 anècdotes matemàtiques per a aquesta llista, si l’una curiosa, l’altra encara més, perquè et volem sorprendre amb les matemàtiques:
- Fins al segle xvi, la multiplicació només s’ensenyava a les universitats perquè es considerava molt complicada. Avui qualsevol alumne del nostre programa de Kumon Matemàtiques les domina a la perfecció.
- El nom guarisme procedeix del matemàtic al-Khwarizmi, i les paraules àlgebra i algoritme provenen del títol original en àrab de la seva obra Compendi de càlcul per compleció i comparació. Al-Khwarizmi està considerat el pare de la numeració aràbiga.
- El sistema sexagesimal de numeració que utilitzem avui dia per a les hores i els minuts té el seu origen en l’antiga Babilònia.
- L’origen dels nombres negatius es troba a l’Índia, on els matemàtics del segle vii els feien servir per indicar deutes.
- Al segle iii, Diofant d’Alexandria va enunciar les regles per resoldre equacions de primer i segon grau.
- El teorema de Pitàgores és estudiat per alumnes de matemàtiques a tot el món, i es pot demostrar de 370 formes diferents!
- El símbol de les dues ratlles = que indiquen igualtat es va començar a utilitzar al Regne Unit fa 400 anys.
- El símbol d’arrel es va començar a utilitzar el 1525 i és l’abreviatura d’escriure «arrel quadrada de».
- Els rumors diuen que no hi ha un premi Nobel de matemàtiques perquè la dona d’Alfred Nobel li era infidel amb un matemàtic; però això és fals, ja que Nobel mai no es va casar. En realitat, sembla ser que no es lliura cap premi de matemàtiques perquè era una disciplina que no agradava al senyor Nobel. Això és perquè no coneixia el nostre material didàctic de Kumon Matemàtiques.
Vols desenvolupar el potencial del geni que el teu fill porta dins? Contacta amb el centre Kumon que tinguis més a prop i apunta’l a Kumon Matemàtiques.